Kinderopvang Almere en Amsterdam

Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen terecht bij onze gezellige, en ongedwongen kinderopvang. De opvang is voorzien van lichte kleuren en grote ramen wat ervoor zorgt dat jouw kind rust ervaart. Dit draagt bij aan een veilige basis zodat jouw kindje gaat ontdekken. De eerste levensjaren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van jouw kind. Ontdekken, beleven, ervaren, leren en experimenteren staan bij ons centraal. Op deze manier ontwikkelt jouw kind zelfvertrouwen. Ook weten onze pedagogisch medewerkers jouw kind uit te dagen om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken.

"Onze pedagogische medewerkers worden elk jaar getraind om vakkundiger te worden. Ook krijgen zij een training voor het geven van Shantala babymassages."

De ontdekkers

0 tot 1,5 jaar

Ben je in verwachting van een klein wondertje? Dan doe je er verstandig aan je alvast in te schrijven voor de kinderdagopvang.

Baby’s zijn de eerste periode van hun leven vooral bezig met het ontdekken en ervaren. Jouw kleine ontdekker doet bij ons zijn eerste ervaring op. Onder begeleiding van onze gespecialiseerde pedagogische medewerkers wordt jouw kindje uitgedaagd om te spelen met verschillende ontwikkelingsmaterialen. De ontwikkelingsmaterialen worden continu afgewisseld aan de hand van onze themaplanning, waarbij de zintuiglijke ontwikkeling centraal staat. Door middel van leuke activiteiten, zoals baby-gym, besteden wij ook voldoende aandacht aan de bewegingsfase van jouw kindje.

Wanneer de kindjes moe zijn gaan ze lekker naar bed. Op sommige dagen krijgen zij een heerlijke Shantala babymassage voordat ze naar bed gaan. Het huidje wordt hierbij ingesmeerd met lavendelolie, zodat jouw kindje volledig tot rust komt en heerlijk gaat slapen.

Voldoende 1-op-1 aandacht voor de kindjes staat bij ons hoog in het vaandel. Elk kindje heeft een eigen mentor, zodat we die aandacht kunnen garanderen. 

De onderzoekers

1,5 tot 2,5 jaar

Bij de ontwikkeling van een dreumes speelt taal een belangrijke rol. Een kind bezit namelijk wel 100 talen die ontwikkeld kunnen worden. Het gaat hierbij niet alleen om gesproken taal, maar ook om andere talen waarmee een kind zichzelf kan uiten, zoals dans en spel. Om de taalontwikkeling te stimuleren laten onze pedagogische medewerkers jouw kindje kennis maken met nieuwe materialen, worden er elke dag liedjes gezongen, maken wij leuke uitstapjes en halen wij de natuur naar binnen. Met de materialen uit de natuur wordt er eigen verf, klei en nog veel meer gemaakt.

Naast taalontwikkeling is de bewegingsfase erg belangrijk op deze leeftijd. Wij bieden de kindjes een grote lichte ruimte met voldoende speelmaterialen waar zij vrijuit kunnen klimmen, glijden, kruipen en lopen. Dit doet jouw kindje niet alleen, maar samen met leeftijdsgenootjes!

"Wij verzorgen dagelijks vers bereide en biologische maaltijden. Dit doen wij niet alleen, maar samen met de kinderen!"

De uitvinders

2,5 tot 4 jaar

In deze leeftijdscategorie zijn kinderen de wereld aan het ontdekken en experimenteren ze continu met de mogelijkheden van hun lichaam. Onze pedagogische medewerkers kijken naar de behoeften van jouw kindje en bieden activiteiten aan die hierop zijn afgestemd. Vanuit onze holistische visie stellen wij onszelf continu de vraag: “Wat houdt de kindjes bezig?” In plaats van “Waarmee kunnen wij de kindjes bezighouden?”. Elk kind is namelijk uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo.

Om de ontwikkeling van de bewegingsfase te stimuleren, krijgt jouw kindje de mogelijkheid om deel te nemen aan peuter-yoga en peuter-gym, maar ook activiteiten gericht op kunst vinden wij erg belangrijk. Zo hebben wij een eigen atelier waar zij hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Bij de creatieve activiteiten gaat het niet om het resultaat, maar om de actie die jouw kindje ervaart én het ontdekken van materialen.

Starten op het kinderdagverblijf

Bij Saffana’s Kindercentrum nodigen we elke ouder uit voor een intakegesprek op het kinderdagverblijf of de BSO.

Het intakegesprek is de eerste kennismaking tussen jullie als ouders, ons Kindercentrum, de leidinggevende van de locatie en de pedagogisch medewerkers. Het gesprek wordt gehouden door de pedagogisch medewerker die tevens de mentor van jouw kind wordt. Tijdens de intake geven wij algemene informatie over ons kindercentrum en over de groep waar jouw kind terecht komt.

Onze medewerkers richten zich op het voorzichtig leren kennen van jouw kind, en jullie als ouders. We vragen naar het dagritme, voedingen en eventueel medische bijzonderheden of allergieën. 

Ook maken we tijdens het intakegesprek wenafspraken met ouders. Ieder nieuw kind op het kinderdagverblijf komt op twee momenten wennen voordat de opvang van start gaat. Zo is de overgang voor jouw kindje rustiger. Op deze manier herkent jouw kindje al wat gezichten en voelt het zich veilig op een eerste dag.

Rondleiding inplannen

Bij Saffana’s kindercentrum krijgt jouw kind alle ruimte om zich te vermaken, te leren en te ontwikkelen met leeftijdsgenootjes.

Almere buiten - Almere Stad - Amsterdam Noord

Waardering kinderen
0
5/5
Waardering ouders
0
5/5