Onze kinderdagopvang is een gezellige, kleinschalige en ongedwongen omgeving voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

De ruimtes binnen de kinderdagopvang zijn voorzien van lichte kleuren en grote ramen, zodat uw kind niet overprikkelt raakt. Daarnaast hebben wij een volledig ingericht buitenterrein. Wij besteden veel aandacht aan bewegen in combinatie met gezonde biologische voeding én de natuur. Bewegen, gezonde voeding en de natuur staan namelijk allemaal in verbinding met elkaar en zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind.

Onze vakkundig opgeleide pedagogische medewerkers luisteren naar de kinderen en weten hierdoor precies wat elk kind nodig heeft om zich op zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen. De ontwikkeling van uw kind is bij ons één groot avontuur!

Als ouder zijnde is het vaak spannend om uw kind naar de opvang te brengen. Wij hebben om deze reden een unieke app ontwikkeld, waardoor u als ouder zicht heeft op waar uw kind mee bezig is.

 

Bent u in verwachting van een klein wondertje? Dan kunt u zich alvast inschrijven voor de kinderdagopvang. Wanneer u zich heeft ingeschreven, is uw kindje vanaf 4 maanden welkom bij ons.

De Troetelbeertjes doen bij ons hun eerste ervaringen op. Onder begeleiding van onze gespecialiseerde pedagogische medewerkers wordt uw kind uitgedaagd om te spelen met verschillende ontwikkelingsmaterialen. De ontwikkelingsmaterialen worden continu afgewisseld aan de hand van een themaplanning, waarbij de zintuiglijke ontwikkeling centraal staat. Door middel van leuke activiteiten, zoals baby-gym, besteden wij ook voldoende aandacht aan de bewegingsfase van de kinderen. Uw troetelbeertje blijft zich continu ontwikkelen bij ons!

Wanneer de kinderen moe zijn gaan ze lekker naar bed. Op sommige dagen krijgen de kinderen een heerlijke Shantala babymassage voordat ze naar bed gaan. Het huidje wordt hierbij ingesmeerd met lavendelolie, zodat uw kind volledig tot rust komt.

Onze pedagogische medewerkers worden elk jaar getraind om vakkundiger te worden. Ook krijgen zij een training voor het geven van Shantala babymassages. Voldoende individuele aandacht voor de kinderen staat bij ons hoog in het vaandel én daarom zorgen wij ervoor dat elk kind een eigen mentor heeft.

Bij de ontwikkeling van een dreumes speelt taal een belangrijke rol. Een kind bezit namelijk wel 100 talen die ontwikkeld kunnen worden. Het gaat hierbij niet alleen om gesproken taal, maar ook om andere talen waarmee een kind zichzelf kan uiten, zoals dans en spel. Om de taalontwikkeling te stimuleren laten onze pedagogische medewerkers de kinderen kennis maken met nieuwe materialen, worden er elke dag liedjes gezongen, maken wij leuke uitstapjes en halen wij de natuur naar binnen. Met de materialen uit de natuur maken de kinderen eigen verf, klei en nog veel meer.

Naast taalontwikkeling is de bewegingsfase erg belangrijk op deze leeftijd. Wij bieden de kinderen een grote lichte ruimte met voldoende speelmaterialen waar zij vrijuit kunnen klimmen, glijden, kruipen en lopen. Dit doet uw kind niet alleen, maar samen met leeftijdsgenootjes!

In deze leeftijdscategorie zijn kinderen de wereld aan het ontdekken en experimenteren ze continu met de mogelijkheden van hun lichaam. Onze pedagogische medewerkers kijken naar de behoeften van uw kind en bieden activiteiten aan die hierop zijn afgestemd. Wij stellen onszelf continu de vraag: “Wat houdt de kinderen bezig?” In plaats van “Waarmee kunnen wij de kinderen bezighouden?”. Elk kind is namelijk uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo.

Om de ontwikkeling van de bewegingsfase te stimuleren, krijgt uw kind de mogelijkheid om deel te nemen aan peuter-yoga en peuter-gym, maar ook activiteiten gericht op kunst vinden wij erg belangrijk. Zo hebben wij een eigen atelier waar kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Bij de creatieve activiteiten gaat het niet om het resultaat, maar om de actie die het kind ervaart én het ontdekken van materialen.

Natuurlijk denken wij naast bewegen en creatief bezig zijn ook aan gezonde voeding. Dit hangt namelijk allemaal samen met elkaar. Wij verzorgen dagelijks vers bereide en biologische maaltijden. Dit doen wij niet alleen, maar samen met de kinderen!

(c) Copyright 2019 | Alle rechten voorbehouden