Vanaf 4 tot en met 13 jaar is uw kind welkom bij onze BSO (buitenschoolse opvang) sport.

De ruimtes binnen de BSO-sport zijn voorzien van lichte kleuren en grote ramen, zodat uw kind niet overprikkelt raakt. Daarnaast hebben wij een volledig ingericht buitenterrein. Wij besteden veel aandacht aan bewegen in combinatie met gezonde biologische voeding én de natuur. Bewegen, gezonde voeding en de natuur staan namelijk allemaal in verbinding met elkaar en zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind.

Onze vakkundig opgeleide pedagogische medewerkers luisteren naar de kinderen en weten hierdoor precies wat elk kind nodig heeft om zich op zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen. De ontwikkeling van uw kind is bij ons één groot avontuur!

Als ouder zijnde is het vaak spannend om uw kind naar de BSO te brengen. Wij hebben om deze reden een unieke app ontwikkeld, waardoor u als ouder zicht heeft op waar uw kind mee bezig is.

Sporten is ontzettend goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van uw kind. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfstandigheid. Het maakt kinderen mentaal sterk! Om deze reden staat sport in combinatie met gezonde voeding centraal bij onze buitenschoolse opvang.

Na een drukke schooldag kan uw kind bij ons vrijuit spelen, maar ook kiezen voor een leuke en leerzame sportactiviteit onder begeleiding van een gediplomeerde sportinstructeur. Afhankelijk van de leeftijd, laten wij uw kind kiezen uit sporten als voetbal, basketbal, zwemmen, kickboksen, turnen en nog veel meer.

De kickbokstrainingen worden gegeven door de professionele kickbokstrainers van Team Tijarti en de voetbaltrainingen vinden plaats op de voetbalvelden van ASC Waterwijk.

Op welke gebieden ontwikkelen kinderen zich met sport?

  • Motorische vaardigheden: coördinatie, snelheid, uithoudingsvermogen en souplesse van het lichaam.
  • Cognitieve vaardigheden: het zien, begrijpen, oordelen en beslissen.
  • Sociale vaardigheden: kinderen leren omgaan met leeftijdsgenoten en door samen te werken het gewenste resultaat te behalen.

Verder leert sport kinderen omgaan met de wil om iets te bereiken, het vergroten van hun doorzettingsvermogen, de ontwikkeling van het concentratievermogen, het verleggen van grenzen én het ervaren van verantwoordelijkheid en stressbestendigheid.

Sportactiviteiten voor kinderen jonger dan 7 jaar

Bij kinderen jonger dan 7 jaar beginnen wij met eenvoudige sportactiviteiten, zoals rennen, springen, overgooien met een bal en op een speelse wijze voetballen. Hierbij wordt de motoriek en het coördinatievermogen van uw kind ontwikkeld.

Sportactiviteiten voor kinderen ouder dan 7 jaar

Is uw kind ouder dan 7 jaar? Dan gaan wij een stapje verder met onze sportactiviteiten en leren wij uw kind omgaan met spelregels. Kinderen zijn op deze leeftijd namelijk beter in staat een sport écht te begrijpen. Daarnaast zijn ze fysiek tot meer in staat, omdat ze controle krijgen over hun lichaam én leren wij hoe ze moeten omgaan met winnen en verliezen.

Wanneer kinderen de leeftijd van 9 jaar bereiken, maken ze grote sprongen in uithoudingsvermogen, snelheid, speltechniek en speltactiek.

Voor de kinderen die het leuk vinden om individueel een sport te beoefenen, hebben wij een eigen fitnessruimte met speciale fitnessapparaten voor kinderen. Dit gebeurt veilig en onder professionele begeleiding.

Na het sporten hebben de kinderen trek in een lekkere maaltijd! Wij vinden de gezondheid van uw kind erg belangrijk en zorgen daarom voor heerlijke en vers bereide biologische maaltijden.

(c) Copyright 2019 | Alle rechten voorbehouden