BSO Almere en Amsterdam

Vanaf 4 tot en met 12 jaar is jouw kind welkom bij onze BSO (buitenschoolse opvang). Bij Saffana’s bieden we verschillende soorten BSO’s. Zo hebben we BSO sport maar ook BSO de kunstenaar. Wij willen kinderen graag stimuleren en kinderen in hun kracht zetten door ze verschillende ervaringen op te laten doen.

Sport en kunst horen daar ook bij. Waar we ons op de BSO sport erg richten op lichamelijke beweging, richten we ons op BSO de kunstenaar meer op culturele kunstactiviteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld ons ontdeklab. Hier kunnen de kinderen schilderen, tekenen en graffiti, maar is er ook aandacht voor toneel en andere vormen van creatieve kunst. Op al onze BSO’s hanteren we dezelfde inrichting van de locaties. Lichte kleuren en een huiselijk sfeer zorgen ervoor dat de kinderen, of ze nu sporten of schilderen, zich veilig voelen om spelenderwijs te leren en te ontdekken. 

Activiteiten in de vakantie

In de vakantieperiode is het vaak rustiger op de groepen. Dit betekent dat onze pedagogisch medewerkers net iets meer vrijheid hebben om een speciaal programma voor de vakantieperiode vorm te geven. Zo plannen wij bijvoorbeeld leuke uitstapjes en activiteiten met de kinderen. We kiezen bewust voor avontuurlijke activiteiten. Op die manier zijn de kinderen actief bezig terwijl ze nieuwe dingen ervaren.

"Wanneer we met de kinderen op pad gaan bezoeken we musea, pretparken of doen wij bijvoorbeeld op locatie verschillende workshops.."

BSO

4 tot met 12 jaar

Sporten is ontzettend goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van jouw kind. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfstandigheid. Het maakt kinderen fysiek en mentaal sterk. Juist om die reden staat sport in combinatie met gezonde voeding centraal bij onze buitenschoolse opvang.

Na een drukke schooldag kan je kind bij ons vrijuit spelen, maar ook kiezen voor een leuke en leerzame sportactiviteit onder begeleiding van een gediplomeerde sportinstructeur. Afhankelijk van de leeftijd, laten wij jouw kind kiezen uit sporten als voetbal, basketbal, zwemmen, turnen en nog veel meer.

"De voetbaltrainingen vinden plaats op de voetbalvelden van ASC Waterwijk."

Op welke gebieden ontwikkelen kinderen zich met sport?

  • Motorische vaardigheden: coördinatie, snelheid, uithoudingsvermogen en souplesse van het lichaam.
  • Cognitieve vaardigheden: het zien, begrijpen, oordelen en beslissen.
  • Sociale vaardigheden: kinderen leren omgaan met leeftijdsgenoten en door samen te werken het gewenste resultaat te behalen.

 

Verder leert sport kinderen omgaan met de wil om iets te bereiken, het vergroten van hun doorzettingsvermogen, de ontwikkeling van het concentratievermogen, het verleggen van grenzen én het ervaren van verantwoordelijkheid en stressbestendigheid.

Sportactiviteiten

< Jonger dan 7 jaar

Bij kinderen jonger dan 7 jaar beginnen wij met eenvoudige sportactiviteiten, zoals rennen, springen, overgooien met een bal en op een speelse wijze voetballen. Hierbij wordt de motoriek en het coördinatievermogen van jouw kind ontwikkeld. 

Sportactiviteiten

> Ouder dan 7 jaar

Is jouw kind ouder dan 7 jaar? Dan gaan wij een stapje verder met onze sportactiviteiten en leren wij kinderen omgaan met spelregels. Op deze leeftijd zijn zij namelijk beter in staat een sport écht te begrijpen. Ook zijn ze fysiek tot meer in staat, omdat ze controle krijgen over hun lichaam én leren wij hoe ze moeten omgaan met winnen en verliezen.

Wanneer kinderen de leeftijd van 9 jaar bereiken, maken ze grote sprongen in uithoudingsvermogen, snelheid, speltechniek en speltactiek.

Voor de kinderen die het leuk vinden om individueel een sport te beoefenen, hebben wij een eigen fitnessruimte met speciale fitnessapparaten voor kinderen. Dit gebeurt veilig en onder professionele begeleiding.

Na al dat sporten hebben de kinderen trek, begrijpelijk natuurlijk. Bij Saffana’s kindercentrum vinden wij de gezondheid van jouw kind erg belangrijk. Dus krijgen de kinderen heerlijke en vers bereide gezonde maaltijden. Aan tafel allemaal!

Starten op de BSO

Bij Saffana’s Kindercentrum nodigen we elke ouder uit voor een intakegesprek op de BSO.

Het intakegesprek is de eerste kennismaking tussen jullie als ouders, ons Kindercentrum, de leidinggevende van de locatie en de pedagogisch medewerkers. Het gesprek wordt gehouden door de pedagogisch medewerker die tevens de mentor van jouw kind wordt. Tijdens de intake geven wij algemene informatie over ons kindercentrum en over de groep waar jouw kind terecht komt.

Als ouder zijnde is het vaak spannend om jouw kind naar de BSO te brengen. Wij hebben om deze reden een unieke app ontwikkeld, waardoor je als ouder zicht hebt op waar je kind mee bezig is. Tijdens een rondleiding vertellen wij meer over de app en hoe je deze kunt gebruiken zodra jouw kind bij ons start.

Rondleiding inplannen

Bij Saffana’s kindercentrum krijgt jouw kind alle ruimte om zich te vermaken, te leren en te ontwikkelen met leeftijdsgenootjes.

Almere buiten - Almere Stad - Amsterdam Noord

Waardering kinderen
0
5/5
Waardering ouders
0
5/5