In onze peuterspeelzaal kan uw kind zich vanaf 2 jaar volop ontwikkelen samen met leeftijdsgenootjes.

De ruimtes binnen de peuterspeelzaal zijn voorzien van lichte kleuren en grote ramen, zodat uw kind niet overprikkelt raakt. Daarnaast hebben wij een volledig ingericht buitenterrein. Wij besteden veel aandacht aan bewegen in combinatie met gezonde biologische voeding én de natuur. Bewegen, gezonde voeding en de natuur staan namelijk allemaal in verbinding met elkaar en zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind.

Onze vakkundig opgeleide pedagogische medewerkers luisteren naar de kinderen en weten hierdoor precies wat elk kind nodig heeft om zich op zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen. De ontwikkeling van uw kind is bij ons één groot avontuur!

Als ouder zijnde is het vaak spannend om uw kind naar de peuterspeelzaal te brengen. Wij hebben om deze reden een unieke app ontwikkeld, waardoor u als ouder zicht heeft op waar uw kind mee bezig is.

 

Peuterspeelzaal tijden

Almere Stad

  • 8:00 tot 8:30 inloop
  • 11:45 tot 12:00 uitloop

 

  • 12:00 tot 12:15 inloop
  • 15:30 tot 16:00 uitloop

Peuterspeelzaal tijden

Almere Buiten

  • 8:45 tot 9:00 inloop
  • 12:45 tot 13:00 uitloop

 

Bij de peuterspeelzaal staat alles in het teken van een goede voorbereiding op school. De kinderen zijn in deze fase volop bezig met nieuwe dingen leren en ontdekken. In de ‘Talentjes in Opleiding’- groep, gaat uw kind aan de hand van ons Voor- en Vroegschoolse Educatie Programma een speelse en leerzame tijd tegemoet! Dit doen zij onder begeleiding van onze vakkundige pedagogische medewerkers die jaarlijks getraind worden.

Onze pedagogische medewerkers beoordelen op individueel niveau waar de kinderen behoefte aan hebben en hoe zij continu uitgedaagd kunnen worden. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden. Volgens de Reggio Emillia filosofie, ook wel de ‘pedagogiek van het luisteren’ genoemd, zijn kinderen onderling elkaars eerste pedagoog. Kinderen leren namelijk het meest van elkaar, omdat ze samen communiceren, plannetjes maken en elkaars gedachten ontdekken.

Door een goede combinatie van diverse activiteiten, zowel binnen- als buiten, krijgen de kinderen in een veilige omgeving grip op de wereld!

Voor- en Vroegschoolse Educatie Programma: de Piramide
Deze methode stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Het doel van VVE is de ontwikkeling van kinderen al op jonge leeftijd stimuleren, zodat de kans op een goede schoolloopbaan wordt vergroot. Kinderen worden tijdens dit programma gevolgd op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling en motoriek. Vanaf drie jaar wordt de taal- en rekenontwikkeling op een speelse manier gevolgd. De Piramide is het meest gebruikte VVE-programma en is ontwikkeld door CITO.

(c) Copyright 2019 | Alle rechten voorbehouden