Waarom biologische voeding?

Biologisch eten is meestal de beste keus als het om je gezondheid gaat. Saffana’s kindercentrum is van mening dat kinderen het beste moeten krijgen. Wij kiezen daarom bewust voor biologische voeding. In biologische landbouw mag geen gebruik worden gemaakt van kunstmest, genetisch gemanipuleerde gewassen en chemische bestrijdingsmiddelen. Het is gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en landschap en het welzijn van mens en dier.
Wij staan stil bij de gezondheid van uw kind. Met een gezond lichaam kan uw kind zich op sociaal en cognitief vlak beter ontwikkelen. In de eerste levensjaren is voeding voor uw kind belangrijk.
Uw kind vormt dan de bouwstoffen voor het opgroeiende lichaam. Kinderen die zich goed en vitaal voelen staan open voor meer en nieuwe uitdagingen.

Wij gebruiken bij Saffana’s kindercentrum daarom biologische en verse producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.

devider5

Voordelen biologische voeding

   Biologische groenten en fruit bevatten meer vitamine C.

   Biologische groenten en fruit bevatten vaak meer mineralen en antioxidanten.

   Ze bevatten geen resten van bestrijdingsmiddelen en minder nitraat.

   Biologische groenten en fruit zijn gezonder en voedzamer dan niet-biologische groenten en fruitsoorten.

   Vooral kleine kinderen kunnen beter biologische voeding eten. Er zijn residuen die een schadelijk effect kunnen hebben op hun ontwikkeling.

   Biologische voeding is puur natuur.

   Er worden geen synthetische conserveringsmiddelen, smaak-, geur- en kleurstoffen toegevoegd bij de verwerking.

   Er komen steeds meer aanwijzingen dat dergelijke stoffen de oorzaak van allergieën en gedragsproblemen bij kinderen kunnen zijn.

   Sommige niet-biologische groenten kunnen een gezondheidsrisico opleveren voor kleine kinderen.

   Wie biologisch kiest, zit zeker goed.

devider5

Afgestemde voeding voor uw kind

Saffana’s kindercentrum vindt het belangrijk dat er met betrekking tot voeding naar de behoefte van elk individueel kind wordt gekeken. Hierin speelt u als ouder/verzorger ook een belangrijke rol. Daarom betrekken wij ook uw wensen hierin mee.
Wij bieden dan ook een gevarieerd aanbod aan van verschillende soorten producten zoals een warme maaltijd, groenten en fruit en tussendoortjes. Alles is vers, biologisch en suikervrij.

 

(c) Copyright 2019 | Alle rechten voorbehouden